Workshops zomer 2019

Zentangle

Heb je zin in een beetje "me-time" en zoek je een leuke, ontspannende uitdaging? Dan is een workshop "zentangle" zeker iets voor jou! Het "tanglen" zelf bestaat uit een samenspel van lijnen en tekeningen. De nodige basistechnieken leer ik je met veel plezier stap voor stap aan! Hoef je hiervoor tekentalent te hebben? Neen, want ervaring is helemaal niet nodig! Iedereen kan deze hippe trend aanleren én je wordt er gegarandeerd helemaal "zen" van... Lies Van Langenhoven geeft deze workshop aan een groep van mensen zowel met als zonder autisme. Tijdens deze workshop gaan we creatief aan de slag met deze werkvorm. Gezellig samenzijn en ontspanning staan centraal.

€10 pp // donderdag 18 juli 2019 // 19u-21u // Asiat-Site Mechelsesteenweg 255 1800 Vilvoorde

Mindfulness voor volwassenen

Mindfulness voor personen met autisme is een therapievorm die mensen met autisme kan helpen om minder snel overbelast te raken, gedachten los te laten en beter lichamelijke grenzen aan te voelen. Bij mindfulness worden meditatietechnieken beoefend die ontleendzijn aan het boeddhisme. Hierbij wordt er weinig tot geen beroep gedaan op communicatie en inzicht in eigen gedachten en gevoelens. Dit is voor mensen met autisme prettig, omdat zij juist moeite ervaren in communicatie en sociaal inzicht

Cursus door Joke Van Steenwinkel

€25 pp // donderdag 1 augustus 2019 // start 19u // Asiat-Site Mechelsesteenweg 255 1800 Vilvoorde

Mediawijs?!

Een dagactiviteit voor 14+ 'ers met autisme (& een normale begaafdheid) waar leren

en ontspannen samenkomen. We leren meer over (sociale) media maar nemen

ook de tijd om diezelfde media te gebruiken als ontspanning. Ook tips om hier slim mee om te gaan komen vandaag aan bod! Na inschrijven ontvangen alle deelnemers een gedetailleerd dagoverzicht en contactgegevens om persoonlijk kennis te maken met de organisatie vooraf indien gewenst.
€30
 pp // donderdag 22 augustus 2019 // van 9u - 16u // Asiat-Site Mechelsesteenweg 255 1800 Vilvoorde